Minute Repeater Tri-Axial Tourbillon

O adevărată revoluție tehnologică și estetică, Minute Repeater Tri-Axial Tourbillon este o chintesență a abordarii contemporane a complicațiilor orologere adoptate de Manufactura Girard-Perregaux. Realizat în titan pentru o sonoritate cu intensitate mai mare, acest model cu diametrul de 48 mm, alimentat de un calibru mecanic cu întoarcere manuală, găzduiește două dintre cele mai provocatoare complicații orologere: orepetiție de minute și un turbion ce gravitează simultan în jurul a trei axe. Această interpretare excepțional de modernă, mărită prin efecte de transparență și realizată prin combinarea talentelor artizanilor din La Maison, fondată în 1791, este o distilare a unei expertize rare, ce permite asamblarea unui ceas, în conformitate cu tradiția, efectuată de un singur maestru orologer.

 

Arhitectura globală

O bijuterie de rafinament mecanic, Minute Repeter Tri-Axial Tourbillon a fost dezvoltat de inginerii și ceasornicarii Manufacturii Girard-Perregaux într-o manieră total demnă de un lutier. Un adevărat instrument muzical care dă sunet timpului cu o precizie impecabilă, acest model de Orologerie Fină a fost în mod natural dotat cu un exterior special conceput pentru a permite mecanismului excepțional de repetare de minute să dezvăluie bogăția armonicilor sale cu o intensitate remarcabilă. Pentru a oferi sunetului amplitudinea sa maximă, carcasa cu diametrul de 48 mm, cu un design contemporan, este realizată din titan de gradul 5. Acest metal a fost ales deoarece - în această configurație și pe baza unui număr de studii efectuate în atelierele de ceasornicărie - raportul algebric între dimensiunea mijlocului carcasei (de preferință mare) și densitatea (ideal cât mai scăzută posibil) este extrem de favorabil pentru expansiune acustică.

Mai mult, pentru a maximiza eficiența auditivă a repetorului de minte, diametrul interior al ceasului a fost proiectat astfel încât calibrul să se potrivească perfect, fără jocul cel mai mic. Datorită acestei simbioze între placa de bază și carcasă, undele acustice se pot propaga cât mai eficient posibil de la călcâiul inelului gong până la placa de bază și apoi de la aceasta până la ceas. Această construcție optimizată elimină necesitatea unei legături solide între gongul lovit și exteriorul ceasului. De asemenea aceasta contribuie la simplificarea dezasamblării mecanismului cu întoarcere manuală - referință GP09560-0001, cu diametrul de 37,50 mm (16 1 "") - pentru scopuri de întreținere. Pentru a permite cunoscătorilor să admire fiecare componentă a acestui mecanism ultra-sofisticat, designerii au ales să utilizeze două cristale de safir de tip cutie. Aceste cristale concave, prelucrate cu o teșitură și făcute să fie anti-reflexie, pentru a îmbunătăți adâncimea câmpului, au fost montate pe partea din față și din spate a ceasului, permițând astfel privirea să se prăbușească chiar în inima structurii de mișcare. Acest mod de observare a mecanismului din toate unghiurile, combinat cu construcția inițială a calibrului, oferă o viziune aproape tridimensională, fascinantă și, mai presus de toate, unul fără precedent asupra complicațiilor orologere în plină funcționare.

Joaca cu timpul

Pentru a evidenția vizual funcționarea ciocanelor pentru ore și sferturi, precum și piesa surpriză care permite mecanismului să sune minutele, designerii au cerut ceasornicarilor să creeze o structură originală de afișare a orelor, ce le-a permis să renunțe la cadran. Pentru a elibera cât mai mult spațiu posibil și pentru a permite mecanismului de repetiție să domine în mod suprem peste o jumătate din suprafața superioară a discului ocupat în mod obișnuit de cadran, maeștrii Manufacturii Girard-Perregaux au împărțit spațiul în două părți prin intermediul unei punți lungi, poziționate în linie cu coroana de întoarcere a ceasului.

Această componentă, evidențiată astfel încât să împartă zonele mecanice, servește la a suporta ansamblul angrenajelor care determină afișarea orelor într-un contor de safir aflat la ora 9 și a minutelor întrunul opus, aflat la ora 3. Acest tip de construcție extrem de originală, care amintește de un regulator, i-a obligat pe ceasornicari să regândească cinematica complicației, deoarece orele și minutele nu mai sunt pe aceeași axă - ci prezentate în două poziții independente una în raport cu cealaltă.

În timp ce acest aranjament este plăcut din punct de vedere vizual și permite tuturor să privească componentele principale ale repetorului minutelor, el provine în primul rând din cercetarea efectuată de inginerii și ceasornicarii din Manufactură, pentru a spori intensitatea sonoră a acestei complicații rare. Studiile acustice au demonstrat că, pentru a garanta că unda sonoră - pe care artizanul în procesul de asamblare a fiecărui model îl ajustează cu ajutorul auzului – să se extindă cât se poate de intens spre exterior, poziția sursei din care a fost emis sunetul trebuie optimizată individual. Elemente, cum ar fi ciocanele și inelele de gong, plasate de obicei pe spatele mecanismului, au fost repoziționate în fața acestuia.

Un dans legat de ritmul unui mecanism de înaltă precizie

Toți producătorii de ceasuri ar fi de acord că cel mai bun ceas poate fi cel ce conține celmai eficient organ regulator posibil. Pentru a se conforma specificațiillor, maeștrii ceasornicari ai Manufacturii au ales să doteze acest model cu un organ de reglare deosebit de performant, care - bazat pe o reinterpretare a turbionului brevetat de Breguet în 1801 – se adaptează la cinematica originală multi-axială, mai potrivită pentru obiceiurile contemporane de purtare a ceasurilor.

Pentru a garanta o precizie superioară de măsurare a scurgerii timpului, turbionul a fost proiectat să se rotească pe trei axe diferite, la 3 viteze diferite. Scopul acestei incinte de 1,24 de grame, care cuprinde 140 de părți și care efectuează o primă rotație în două minute, a doua într-un minut (același ca un cușcă tradițională de turbion) și o a treia în 30 de secunde, este de a permite punctului de dezechilibru al roții de balansier - factor inerent în toate ceasurile mecanice - posibilitatea de a ocupa un maxim de puncte pe suprafața unei sfere imaginare. Permițând defectelor de echilibru să ocupe astfel în mod succesiv toate punctele de pe această sferă într-un timp relativ scurt, ele se anulează reciproc și fac ca balansierul să devină independent de efectele deranjante ale gravitației, indiferent de poziția ceasului pe încheietura mâinii proprietarului. Această capacitate, care este rezervată exclusiv acestui tip de regulator, îi permite dinamicului său proprietar să aprecieze ceasul său excepțional care afișează timpul cu o precizie de cronometru.

Cu amestecul său fascinant de echilibru și complexitate, Minute Repeater Tri-Axial Tourbillon este un fel de instrument de măsurare a timpului destinat să stabilească o nouă piatră de hotar în istoria orologeriei. Această minune cu aspect grafic desăvârșit și inovator din punct de vedere tehnic îmbină eficient futurismul și tradiția, oferind o confirmare concretă că este posibilă menținerea în viață a patrimoniului orologer fără a se limita la ideile clasice. Această abordare inovatoare ridică acest model - prevăzut cu o curea de aligator negru, securizată de o încuietoare pliabilă din titan - la rangul de o autentică operă de artă.

 

Minute Repeater Tri-Axial Tourbillon

Technical specifications

Case

Material: titanium

Diameter: 48.00 mm

Height: 21.30 mm

Glass: sapphire anti-reflective ‘box'

Case-back: sapphire crystal ‘box'

Dial: counters at 9 and 3 o'clock displaying respectively the hours and minutes thanks to two sapphire rings

Hands: ‘Dauphine' type, skeletonized

Water resistance: 30 meters (3 ATM)

Movement

Reference: GP09560-0001, mechanical with manual winding

Diameter: 37.50 mm (16 1/2 ‘'')

Height: 17.32 mm

Frequency: 21,600 Vib/h – (3 Hz)

Jewels: 53

Power reserve: min. 60 hours

Functions

Tri-axial tourbillon, minute repeater, hours, minutes

Triple-axis tourbillon

Tourbillon cage made of 140 components, weighting 1.24 g

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Girard-Perregaux, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri.

Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira și ceasurile realizate de firme elvețiene și germane de prestigiu, precum A. Lange & Söhne, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil și a., firma noastră fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asigurăm pentru dvs. și service-ul tuturor produselor realizate de aceastea.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 08.03.18. Modificat: 06.11.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București