COLOSSAL

 

Colossal, cel mai ambițios proiect realizat de manufactura Hysek în peste zece ani, sărbătorește cu stil cei douăzeci de ani ai Casei, precum și a zecea aniversare a uneia dintre creațiile originale ale lui Hysek, Colosso. Hysek a lansat "Colossal", o piesă Grande Complication, la BaselWorld 2017. D oar opt sunt fabricate, cu un un calendar perpetuu în care fiecare afișaj folosește un contor numeric. Această Superlative Grande Complication de la Hysek conține peste 1.000 componente, dezvoltarea ei a durat trei ani de și ea este protejată de mai multe cereri de brevet.

Prezentat pentru prima dată la BaselWorld 2017, Colossal întruchipează o viziune avansată a orologeriei, reunind trei concepte mult apreciate de Hysek: Orele săritoare, un Calendar perpetuu săritor și o Fază lunară tridimensională. Împreună, ele aduc la viață unul dintre cele mai complexe display-uri liniare verticale construite vreodată, oferind unul dintre cele mai lizibile calendare perpetue actuale.

Pentru afișajele liniare - în special cele care implică un mecanism cu sărituri - puține lucruri sunt din punct de vedere tehnic imposibile. Principala dificultate cu afișarea orelor și minutelor a fost aceea de a transpune un afișaj plat pe sistemul bazat pe cilindi cu numere. Acest lucru implică trecerea de la un afișaj circular folosind dispozitive plate de afișare la un afișaj liniar ce folosește afișaje verticale. Odată depășită dificultatea de trecere, Hysek a pornit apoi să rezolve una dintre cele mai insidioase provocări cu afișajele cu cilindri: trecerea orei de la 23:59 la 00:00. Din punct de vedere logic, cilindrul de oră ("3" în 23:59) ar trebui să-și continue mersul său, prin afișarea unui 4, dar acest lucru ar duce la afișarea timpului inexistent de 24:00, urmat în mod inevitabil de alte ore fanteziste.

Pentru a evite acest lucru, Hysek a dezvoltat un sistem exclusiv, primul de acest fel din lume. Cu câteva minute înainte de miezul nopții, cilindrul se mișcă discret de la "3" la "9", ceea ce îi va permite să poată sări la timp la "0", astfel încât miezul nopții să fie afișat corespunzător. Pe măsură ce se apropie momentul miezului nopții, are loc un scenariu mecanic demn de un automaton. Brațele, pârghiile și angrenajele se pun în poziție, astfel încât discurile celor două ore să se rotească simultan la miezul nopții. Saltul spectaculos este rezultatul final al unui proces mecanic care începe mult mai devreme, asigurându-se astfel că spectacolul de la miezul nopții este perfect coordonat. Pentru sistemul de rotire înainte și înapoi firma Hysek a depus un brevet.

Ocupând un loc central în calibrul WH80 al lui Colossal, faza lunară nu putea să se mulțumească cu rezolvările tradiționale atunci când toate complicațiile din jur erau atât de inovatoare și dezvoltate special pentru această piesă. În acest afișaj, Luna însăși este fixă și înconjurată de o cupolă în rotație permanentă. Ca rezultat apare un afișaj care cuprinde două părți: Luna în mijloc și o cupolă deasupra ei. Pe măsură ce această cupolă se învârte, ea descoperă treptat diferitele faze ale Lunei. Cupola completează o rotație completă de 360 ??° în 29,5 zile, cu regularitatea ciclului lunar real.

Acest design a reprezentat o dublă problemă. Primul aspect a implicat, de fapt, inventarea în primul rând a unei faze lunare de acest tip; nici o astfel de complicație nu a fost vreodată inventată. Celălalt aspect al problemei a fost că această complicație nu implică pur și simplu un disc rotativ, ci o cupolă întreagă. Ca rezultat, a trebuit să se dezvolte un sistem adecvat pe rulmenți ceramici.

Colossal prezintă și alte trei complicații: două fuse orare, o rezervă de mers și un indicator de zi și de noapte. Hysek a îmbrăcat orele, minutele și complicațiile calendarului în negru, în timp ce celelalte complicații sunt acoperite cu rodiu. Afișajul GMT are forma unui disc amplasat deasupra cilindrului sezonier, alimentat de arborele vertical pe care se rotește cilindrul. Această soluție economisește o cantitate considerabilă de spațiu și este în conformitate cu codurile stilului lui Colossal - fără a adăuga o complexitate mecanică deosebită. Complicația GMT are exact același diametru ca și cilindrul, ca și cum cei doi ar lucra în tandem, în timp ce în realitate ei sunt separați din punct de vedere tehnic.

Indicatorul de rezervă de mers și indicatorul sezonier zi-noapte sunt afișate pe partea laterală a ceasului, prin două ferestre din cristal de safir. Acest afișaj lateral este o caracteristică moștenită de la Colosso, pe care Hysek îl folosește din nou cu mândrie, oferindu-i o nouă viață, mai creativă și mai tehnică. Afișajul în cauză îmbunătățește aspectul tridimensional al lui Colossal.

Colossal este reglat de un turbion zburător, nu în ultimul rând pentru calitățile sale estetice. Cușca turbionului este asamblată pe rulmenți cu bile ceramice. Pentru un confort optim, Hysek a ales un mecanism automat de întoarcere, care folosește un micro-rotor din platină. Acest material este pe atât de rar pe cât este de prețios, oferind un moment excelent de inerție pentru dimensiunile sale.

În plus, două barilete, dispuse unul lângă altul, lucrează în paralel, oferind o rezervă de mers de 42 de ore. Întoarcerea și descărcarea, în același timp, oferă suficientă putere pentru a declanșa toate funcțiile - deosebit de importantă atunci când diferiți cilindri cu numere trebuie să comute în același timp.

Technical details

Movement
Hysek HW80 caliber
Patent: CH00375/16
Automatic, mechanical movement
Frequency: 28,800 vph
Hysek Titanium balance wheel
Balance spring: PE4000 alloy
Platinum micro-rotor, offset and decorated by hot-wire cutting
Twin barrels
Autonomy: 45 +/- 3 hours
1080 components
186 jewels
61 bridges
7 ceramic ball bearings

Functions
Roller retrograde jumping hours
Sweeping minutes
Perpetual Calendar with day, date, and month displayed on 4 rollers
Leap year on a disc at 3 o'clock
 "Celestial sphere"Moon Phase display
Hand-painted Moon and "celestial sphere"
Dual time zonedisc at 9 o'clock
Power reserve indicator roller at 3 o'clock
Seasonal Day-Night indicator roller at 9 o'clock
Hand-painted numerals on rollers
Rear-mounted flying tourbillon

Case
Size: L57mm x H18mm x W44mm
Material: 18K Rose gold
Arch-shaped sapphire glass with anti-reflection treatment
Sapphire crystal sides and back with anti-reflection treatment
Rotating lugs
Single-pusher crown
Water resistance: 30 metres

Availability and price
Limited edition: 8 pieces
Price: on request

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre aceste ceasuri deosebite, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira ceasurile realizate de firma elvețiană Hysek. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 30.07.17. Modificat: 30.07.17
Copyright © 2017 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București