Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph

 

Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph este primul ceas al mărcii care combină într-un singur sub-cadran contoarele de oră și minut cu faza Lunii. Pentru atingerea acestui obiectiv s-a pornit dezvoltarea calibrului 89630 manufacturat de IWC. Un disc placat cu argint sau cu aur descrie Luna plină în toată gloria sa. În același timp, secțiunea rotunjită, albastru închisă a discului - reprezentând umbra Pământului - se rotește pentru a arăta Luna care crește sau scade. Cu particule de aur alb, împrăștiate peste fundalul albastru închis, sub-cadranul are aspectul unui cer de noapte înstelat.

Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (Ref.IW392101 / IW392103) este primul model din istoria IWC care combină un cronograf din familia calibrului 89000 cu afișarea fazei lunare în calendarul perpetuu, într-un sub-cadran la ora 12. Pentru a realiza acest lucru, atât Luna cât și umbra Pământului sunt prezentate pe un singur disc și se rotesc sub o deschidere din partea inferioară a sub-cadranului. Împreună cu celelalte trei afișaje, această nouă funcție creează o unitate armonioasă pe cadranul ceasului de 43 milimetri. Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph este disponibil în două versiuni de carcase: aur de 18 carate și oțel inoxidabil.

INSPIRAT DE KURT KLAUS

"Este sărac elevul care nu-l depășește pe stăpânul său", se presupune că ar fi spus Leonardo da Vinci omului care l-a învățat meseria. Aceste cuvinte au fost, de asemenea, în mintea inginerilor de la IWC atunci când aceștia au început să re-dezvolte calendarul perpetuu creat de maestrul și inventatorul ceasornicar Kurt Klaus de la IWC. În timp ce au creat calibrul 89630, ceasornicarii de astăzi ai lui IWC se referă în mod constant la vechile schițe de design care au fost sursa lor de inspirație. Dar a existat o provocare semnificativă, deoarece faza lunară din calibrul 52610 fabricat de IWC, folosit în mod normal pentru calendarul perpetuu, se află la ora 12. În cazul în care contoarele de oră și de minut ale cronografului urmau să fie plasate acolo, arătătoarele s-ar fi îndreptat direct spre centrul discului de fază lunară. Calibrul cronografului 89360, pe de altă parte, nu a avut loc pentru o fază a Lunii. Ca rezultat, inginerii au creat calibrul 89630, combinând contoarele duale ale cronografului cu mecanismul fazei Lunii și afișându-le pe un singur sub-cadran.

O PIESĂ MODERNĂ CU UN DESIGN BALANSAT

Cu diametrul carcasei de 43 milimetri și înălțimea ei de 15,5 milimetri, designul lui Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph este impresionant, dar cu atenție echilibrat. Coroana și cele două butoane sunt cilindrice, nefiind la fel de rotunde ca cele ale lui Da Vinci Perpetual Calendar din 1985. Împreună cu șlițurile mari ale anselor mobile, ele creează o impresie generală de armonie. În ciuda numeroaselor afișaje, cadranul rămâne clar și neaglomerat, deoarece designerii au ales culoarea albastru închis pentru fazele lunare a cronografului de la ora 12. Aceasta îl distinge cu claritate de cadranul și de cele trei sub-cadrane ale variantei în aur roșu (Ref. IW392101) și ale modelului din oțel inoxidabil (Ref. IW392103), care sunt de culoarea argintului și respectiv a ardeziei.

În modelul de aur roșu, carcasa, ansele, coroana și butoanele sunt toate realizate din aur roșu solid de 18 carate. O încuietoare pliabila de aur ține cureaua de piele de aligator maro închis, de Santoni. În versiunea din oțel inoxidabil, cu cureaua de piele din aligator negru, contoarele colorate în ardezie sunt echipate cu fațete placate cu rodiu care subliniază din nou cercul ca un element important de design. O privire prin capacul deînchidere transparent, din geam de safir, dezvăluie designul sofisticat al mecanismului, care conține șuruburi înalbăstrite, un rotor de aur roșu și care prezintă diverse tipuri de șlefuire decorativă pe punți. Calibrul de cronograf 89630 manufacturat de IWC, cu un sistem de întoarcere automată cu două clichete, are o rezervă de mers de 68 de ore.

SOLUȚIE ELEGANTĂ PENTRU AFIȘAJUL CRONOGRAFULUI

Pentru cronograf, designerii nu au făcut nici o concesie. Contoarele de oră și minut sunt combinate într-un totalizator aflat la ora 12, ceea ce permite citirea timpilor de oprire ca și cum ar afișa timpul zilei. Aceasta este o formă mult mai elegantă de măsurare agregată decât cu două contoare separate. Arătătoarea albastră central de cronograf arată momente de oprire cu o acuratețe de o optime de secundă. Cronograful are două butoane, care sunt utilizate pentru pornirea, oprirea și resetarea arătătoarelor, precum și pentru funcția flyback. Mecanismul însuși este proiectat astfel încât cronometrul să poată funcționa în mod continuu, fără a reduce rezerva de mers de 68 de ore.

COMPLICAȚII PRECISE

Calendarul perpetuu funcționează cu cea mai mare precizie: în 577,5 ani, afișarea va fi diferită cu doar o zi de la evoluția actuală al Lunii. Calendarul perpetuu afișează data, luna și ziua săptămânii pe trei sub-cadrane de aceeași culoare, la orele "3", "6" și, respectiv, "9". O fereastră mică în partea din stânga jos a cadranului afișează anul, cu patru cifre. Programat mecanic, calendarul ține cont de lungimea diferită a lunilor și chiar de anii bisecți.
Cu toate acestea, o dată la 100 de ani (în anii 2100, 2200, etc., care în mod excepțional nu sunt bisecți) va fi necesară o corecție, ceea ce înseamnă că un ceasornicar va trebui să avanseze manual calendarul la ziua de 1 martie. În 2300, o altă intervenție va fi necesară, atunci când imprimatul cu secvența curentă, ce conține cifrele 20, 21 și 22, va trebui să fie înlocuit cu unul nou, valabil pentru anii 2300 - 2599.

DA VINCI PERPETUAL CALENDAR CHRONOGRAPH

REF. IW392101

FEATURES

Mechanical chronograph movement - Perpetual calendar with displays for the date, day, month, four-digit year and perpetual moon phase - Stopwatch function with hours, minutes and seconds - Hour and minute counters combined in a single counter at "12 o'clock" - Flyback function - Small hacking seconds - GlucydurR* beryllium alloy indexless balance with high-precision adjustment screws on balance rim - 18-carat red gold rotor - See-through sapphire-glass back

MOVEMENT

IWC-manufactured calibre 89630

Frequency 28,800 A/h | 4 Hz

Jewels 51

Power reserve 68 h

Winding Automatic

WATCH

Materials

Ref. IW392101: 18-carat red gold case, silver-plated dial, dark brown alligator leather strap by Santoni, 18-carat red gold folding clasp

Glass Sapphire, arched edge, antireflective coating on both sides

Water-resistant 3 bar

Diameter 43 mm

Height 15.5 mm

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații despre produsele firmei IWC, inclusiv unele legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira și ceasurile realizate de firme de prestigiu, precum A. Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Omega, Jaeger LeCoultre, TAG Heuer, Rado, Longines, Raymond Weil și a., firma noastră fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asigurăm pentru dvs. și service-ul tuturor produselor realizate de aceastea.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 19.11.18. Modificat 24.11.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București