O nouă întâlnire de ceasornicărie în Aur Roz

la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

 

Festivalul Internațional de Film de la Veneția este ocazia pentru Jaeger-LeCoultre să prezinte cele două noi modele în aur roz din Colecția 101. Cu un mecanism care provoacă atragerea tuturor privirilor, Colecția 101 este deosebit de evocatoare pentru femei. O poveste fără de sfârșit, în care expertiza în orologerie se întâlnește cu perfecțiunea artei bijuteriei.

O poveste unică, datând din 1929, odată cu crearea lui Calibre 101, calificat drept cel mai mic mecanism mecanic din lume, creat și manufacturat în întregime de către La Grande Maison din Vallée de Joux. O potrivire concepută în ceruri: Orologeria Fină și înalta Bijuterie.

Experiența ancestrală se află ascunsă sub diamantele acestor două modele originale, păstrând secretele infinitului mic. Disponibile astăzi în aur roz, 101 Reine și 101 Feuille oferă femeilor din lume un rol principal, cel de eroine pe zi și pe timp de noapte.

Un mecanism miniatură în inima a două ceasuri bijuterii

Din 1929, Jaeger-LeCoultre Calibre 101 s-a remarcat în ceea ce privește stăpânirea miniaturizării absolute. În acel moment, ceasurile de buzunar cedau locul lor ceasurilor de mână, care erau deosebit de apreciate de femeile ce au visat să poarte o bijuterie la încheietura mâinii, una care să reunească precizia operațiilor mecanice cu o estetică rafinată. Acest calibru s-a inspirat din faimosul mecanism Duoplan, caracterizat prin distribuirea sa pe două planuri orizontale, unul plasat peste celălalt.

Acum vechi de aproape o sută de ani și beneficiind de toți acei ani de experiență, se mai spune că este cel mai mic mecansm mecanic din lume. Conținut într-un volum de 0,2 cm3 și măsurând 14 mm x 4,8 mm, cu o grosime de 3,4 mm, fiecare Jaeger-LeCoultre Calibre 101 este unic.

Fiecare componentă este fabricată și adaptată la comandă. Cu o greutate de doar un gram, această capodoperă de micromecanică conține 98 de componente asamblate manual de către doar o mână de ceasornicari, deoarece există doar puțini care stăpânesc asamblarea dificilă a ceva atât de mic și precis. Ca o reamintire, balansierul lui oscilează la o frecvență de 21.600 oscilații pe oră, o provocare tehnică remarcabilă în termeni de precizie.

De la înălțimea complexității mecanice la bijuteria pură

Modelul Jaeger-LeCoultre Calibre 101 a rezistat testul timpului și al modei, întotdeauna adaptându-se bine la dorințelor femeilor, care uneori se pot schimba puțin, câteodată mult și adesea pasionant. Cele două versiuni noi în aur roz ar putea să ateste această afirmație. Pentru a reflecta cel mai bine lumea strălucitoare a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, modelele 101 Reine și 101 Feuille sunt împodobite cu 110 diamante pavé pentru Reine și 167 diamante pavé pentru Feuille, așezate unul lângă celălalt și ajustate manual la ateliere Manufacturii.

Pe cadranul opalin argintiu, două arătătoare discrete de tip Baton reflectă feminitatea veșnică. Și ce ar putea consolida mai bine reunirea perfecțiunii mecanică și excelență artei bijutiere decât aurul roz? Senzual, adorabil feminin și atemporal, acest metal prețios este perfect adaptat noului său rol principal. Acolo unde 101 Reine este imediat recunoscut ca fiind regal, 101 Feuille este mai misterios, mai secret.

Reflectând delicatețea unei frunze, capacul său, care are forma unei coafuri, poate fi ridicat sau închis după voie, grație unui mecanism secret, care dezvăluie sau ascunde trecerea timpului. Sub curbele liniilor sale organice, împodobite cu diamante tăiate în briliante și în baghete, cadranul ceasului este ascuns privirii, sau este dezvăluit luminei zilei. Un costum enigmatic pentru această stea a mecanismelor de ceasornicărie.

Jaeger-LeCoultre are o legătură specială cu lumea filmului, împărtășind atât creativitatea ei îndrăzneață, cât și respectul față de tradiție. În calitate de partener al Festivalului Internațional de Film de la Veneția din 2018, Manufactura aduce din nou un omagiu stelelor și actrițelor, dar și tuturor femeilor care au darul de a transforma scenele vieții de zi cu zi în momente de neuitat. După prima lor apariție publică la SIHH, noile modele 101 Reine și 101 Feuille în aur roz nu și-ar fi putut dori un fundal mai frumos decât Veneția.

Pe covorul roșu și la încheietura mâinii, va fi complexitatea orologeră sau piesa de High Jewellery care va fi în lumina reflectoarelor? La nivelul inimii nu există un adevărat conflict, deoarece fiecare se întegrează în celălalt, formând un parteneriat care aduce în fiecare zi strălucirea în privirea femeilor.

Descoperiți chipul uman al sectorului de lux la Homo Faber, 14 - 30 septembrie 2018

Între 14 și 30 septembrie, vizitatorii lui Homo Faber din Veneția vor putea să asiste la unele dintre abilitățile și tehnicile incredibile deținute de artizani care lucrează în sectorul european de lux și care vor fi prezentați în expoziția Discovery and Rediscovery . Homo Faber este primul eveniment organizat de Fundația Michelangelo, o organizație non-profit internațională cu sediul în Geneva, Elveția.

Evenimentul a fost creat pentru a sărbători și pentru a păstra măiestria meșteșugărească și legătura cu lumea creativității și designului. Cu această ocazie, Jaeger-LeCoultre este mândru să prezinte modelul Calibre 101, simbolul expertizei unice a ceasornicarilor lui Grande Maison și cel mai mic mecanism mecanic din lume de la crearea sa în 1929.

Informații tehnice

101 Reine

Size: 18.35 mm x 6.80mm

Thickness: 5.47mm

Calibre: 101/4 -Manual

Functions: Hour/Minute

Dial: Silvered opaline

Bracelet: Pink gold set with diamonds

Carat: 110 diamonds, Quality FG, VVS

Reference: Q2812204

  101 Feuille  

Size: 18.35 mm x 6.80mm

Thickness: 5.47mm (without the leaf)

Calibre: 101/4 -Manual

Functions: Hour/Minute

Dial: Silvered opaline

Bracelet: Pink gold set with diamonds

Carat: 167 diamonds, Quality FG, VVS

Reference: Q2862201

 

Prin magazinele "GALT orologerie elveţiană", Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Zenith, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg şi curele Morellato. 

Calea Dorobanţilor 153 - Tel. 021.231.45.66
George Enescu nr. 5 - Tel. 021.318.91.70
JW Marriott Grand Avenue - Tel. 021.403.35.29

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Jaeger-LeCoultre, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la GALT Orologerie elvețiană pentru a admira ceasurile realizate de firma elvețiană Jaeger-LeCoultre. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 30.08.18. Actualizat: 30.08.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București