Reverso: Turbionul zburător asociat cu conceptul Duoface

 

Pentru a marca a 185-a aniversare, Jaeger-LeCoultre face un nou pas în ceea ce privește expertiza sa mecanică și estetică. Noul Reverso Tribute Tourbillon Duoface este o versiune extrem de dorită a lui Reverso Tribute. Noua viziune a modelului iconic reunește turbionul zburător cu conceptul Duoface, două tehnici care reprezintă o sofisticare absolută. Echipat cu noul calibru cu întoarcere manuală Jaeger-LeCoultre Caliber 847, acest ceas unic este un spectacol de exclusivitate, la aceasta contribuind și numărul foarte mic de modele produse. Această ediție limitată va rămâne la doar cincizeci de piese, fiecare reprezentând o pură expresie a unei experiențe unice de ceasornicărie.

Un ceas excepțional care combină finețea și marile complicații

Mergând pe urmele unor modele iconice cum ar fi Hybris Mechanica 11 și Reverso Tribute Gyrotourbillon, acest ceas excepțional se mândrește cu proporțiile sale ideale, un semn de rafinament extrem de căutat și prețuit de cunoscători. Căutarea fină a purității a fost cu siguranță o forță motrice a orologerilor lui Grande Maison, atât în designul original al lui Tourbillon Duoface Reverso Tribute, cât și în calitatea excepțională a finisajelor sale.

Remarcabil în mai multe privințe, performanța tehnică realizată de el constă în menținerea cuștii în mișcare a turbionului și a arcului de balansier al acestuia prin utilizarea unui sistem ingenios de rulmenți cu bile, toate oferind în același timp libertatea de a se exprima pe deplin pe partea din spate a ceasului. Un singur ceas, care oferă două fuse orare pe două cadrane separate, se află în centrul acestui concept revoluționar. Dezvoltat în atelierele de fabricație ale Manufacturii, conceptul de reversibilitate este până în prezent o sursă inepuizabilă de inspirație pentru Jaeger-LeCoultre.

Este suficient să spunem că prin cele două fețe distincte, dar inseparabile, ilustrul Reverso Tribute pare să posede designul ideal pentru a găzdui această complicație. Designul lui Duoface a fost complet modernizat, rezultând un aspect complet nou, astfel încât toate componentele sale diferite se pot încadra într-o carcasă de platină ce măsoară doar 9,15 milimetri. Rezultatul reprezintă două ajustări manuale într-un singur mecanism, reunit cu o mare complicație, o provocare care rămâne formidabilă pentru a putea fi realizată.

O estetică exterioară care să se potrivească cu calitățile orologere de vârf din interior

Conceput cu coduri stilistice împrumutate de la Art Deco - aceleași care au caracterizat legendarul Reverso încă de la crearea lui în 1931 - acest nou opus aduce un omagiu modelelor originale, ceasuri care sunt inseparabile atât din istoria, cât și din patrimoniul Manufacturii. Atemporale și inimitabile, codurile specifice acestei colecții au fost aplicate la un nivel impecabil de respect. Un cadran albastru, cu raze solare și marcajele orarelor aplicate manual, împodobesc partea din față, cu arătătoare Dauphine care par să se retragă din vedere, în timp ce spectacolul turbionului zburător ocupă scena centrală, balansându-se la ora șase ca și cum ar fi lipsit de greutate.

Pe partea opusă, cadranul granulat și finisajele Côtes de Geneve crează ambianța perfectă pentru funcții emblematice, cum ar fi un al doilea fus orar, secunda periferică sau indicatorul zi / noapte discret, cuibărit la ora 2. Printr-o mișcare simplă cu degetul, ceasul oferă câte una dintre fețele sale, fiecare având o estetică în același timp complementară și diametral opusă. Fața, împodobită cu un albastru adânc, este o expresie îndrăzneață a eleganței. Partea opusă, cu un efect metalic dur, are o estetică sobră și raționalizată.

Ambele părți poartă același turbion zburător, o caracteristică ce aduce o sofisticare absolută, partea inferioară a turbionului fiind așezată în carcasa de platină, dându-i o formă ușor rotunjită și curbată. Efectul este un semn de aprobare (sau un salut total) pentru colecționarii cu discernământ care cu siguranță vor fi seduși și încântați de această finețe subtilă.

 

Reverso Tribute Tourbillon Duoface

Size: 45.5 mm x 27.4 mm

Thickness: 9.15 mm

Case: Platinum

Calibre: 847 - Manual

Functions: Hour/Minute/Tourbillon with second indicator, Second Time Zone, Night & Day indicator

Dial: Blue sunrayed (R), Silvered grained (V)

Water resistance: 30 m

Limitation: 50 pieces

Reference: Q3926480

Prin magazinele "GALT orologerie elveţiană", Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Zenith, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg şi curele Morellato. 

Calea Dorobanţilor 153 - Tel. 021.231.45.66
George Enescu nr. 5 - Tel. 021.318.91.70
JW Marriott Grand Avenue - Tel. 021.403.35.29

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Jaeger-LeCoultre, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la GALT Orologerie elvețiană pentru a admira ceasurile realizate de firma elvețiană Jaeger-LeCoultre. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 23.10.18. Actualizat: 27.10.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București