">

 

TRIPLE SPLIT

 

O nouă dimensiune în ceasornicărie

TRIPLE SPLIT este primul cronograf mecanic cu ratrapantă din lume, care permite măsurători comparative de timp de mai multe ore. Arătătoarele suplimentare de ratrapantă ale totalizatoarelor orelor și ale minutelor fac posibilă oprirea timpilor măsurați ai tururilor și ale momentelor de referință ale altor evenimente, care durează până la douăsprezece ore.

Pe 17 iulie 2016 triatlonistul german Jan Frodeno a realizat un nou record mondial pentru distanța de triatlon. În uimitoarele 7 ore, 35 de minute și 39 de secunde, el stăpânit combinația de înot pe 3,8 kilometri, cu bicicleta pe 180 de kilometri și cursa de alergare de 42,2 kilometri. I-au trebuit cu 20 de minute și 44 de secunde mai mult urmăritorului său, Joe Skipper din Marea Britanie, pentru a ajunge și el la linia de sosire. Dintre toate cronografele mecanice cu ratrapantă, numai unul ar fi fost capabil să înregistreze exact timpul în ore, minute și secunde al câștigătorului celui de al doilea competitor: noul TRIPLE SPLIT de A. Lange & Söhne.

Singurul cronograf cu ratrapantă din lume care poate măsura timpii totalizați și comparativi până la douăsprezece ore se află într-o ligă proprie. În același timp el a depășit recordul lui DOUBLE SPLIT, tot realizat de Lange, care a permis în 2004 primele măsurători comparative cu o durată totală de 30 de minute și de atunci și-a apărat poziția sa unică. Cu un contor continuu de minute și unul de ore al ratrapantei, TRIPLE SPLIT mărește domeniul de măsurare al ratrapantei cu un factor de 24.

Aceasta acoperă multe aplicații, dintre cele mai diversificate și mai interesante. De exemplu, TRIPLE SPLIT poate compara orele a doi adversari într-o cursă pentru Formula 1, o rundă a lui Tour de France sau un maraton. De asemenea, el poate înregistra momentele de pornire consecutivă a evenimentelor, cum ar fi pasajele de ieșire și de întoarcere ale zborului pe distanțe lungi. De asemenea, este posibil să se adauge timpii pentru evenimente de mai multe ore, cum ar fi durata disciplinelor Ironman individuale. Orice număr de ore de tur poate fi măsurat în timpul unei măsurători de timpi adiționați.

În modul pasiv, perechile de arătătoare respective - cele care mătură secundele și minutele - sunt suprapuse. De îndată ce începe măsurarea, toate încep să se miște în mod simultan, până când butonul de ratrapantă este presat, pentru înghețarea timpilor intermediari.

Cele trei arătătoare din oțel înalbăstrit se opresc pentru a afișa timpii parțiali de tur, în timp ce arătătorul de secunde, precum și cel de minute și ore continuă să se deplaseze și să măsoare timpul total. O a doua activare a butonului ratrapantei face ca cele trei arătătoare oprite să ajungă din urmă și să se sincronizeze cu arătătoarele care rulează, care continuă să măsoare durata evenimentului.

TRIPLE SPLIT - care vine într-o ediție limitată de 100 de piese - este dotat cu o funcție fly- back care implică și cele trei perechi de arătătoare. Astfel, cronograful poate fi resetat și repornit imediat prin apăsarea butonului de jos de cronograf, chiar și în timpul unei măsurări continue. Un indicator de rezervă de mers joc tipic pentru Lange, arată cât de mult din rezerva de mers de 55 de ore rămâne disponibilă.

Cadrul gri, bine organizat, din argint solid, este potrivit în culoare cu carcasa din aur alb de 18 carate, cu diametrul de 43,2 milimetri. Cele trei arătătoare ale ratrapantei, din oțel înalbăstrit, sunt în mod clar separate de arătătoarele acoperite cu rodiu ale cronografului. Arătătoarele care afișează timpul, precum și marcajele pentru ora de oră, de tip baston, sunt realizate din aur rodiat. Arătătoarele de ore și de minute sunt luminiscente.

TRIPLE SPLIT afirmă ambiția firmei A. Lange & Söhne de a îmbogăți orologeria de precizie cu inovații utile. Dezvoltarea unui mecanism triplu de ratrapantă, care controlează cele trei perechi de arătătoare, colectiv sau separat, a confruntat inginerii cu provocări tehnice enorme. Chiar și un mecanism simplu de ratrapantă are două mecanisme atașate la arbori care funcționează unul în interiorul celuilalt.

În cazul mecanismului triplu de ratrapantă, acest aranjament apare de trei ori: câte două arătătoare de secunde, precum și câte două arătătoare pentru contoarele de minute și ore . Pentru un ceasornicar configurarea mai multor arbori necesită cea mai mare dexteritate și o răbdare extremă în ajustarea lor.

Proiectarea mecanismului asigură faptul că nici măsurarea timpilor de deplasare, nici avansul în salturi ale contoarelor de minute nu are un efect negativ asupra stabilității mersului. Pierderea normală și inevitabilă a amplitudinii este împiedicată printr-un mecanism de dezangajare dezvoltat și patentat de A. Lange & Söhne. Fără acest dispozitiv s-ar produce pierderi prin frecare atunci când este activată funcția de ratrapantă. Deoarece funcționează încet și continuu, contorul de ore nu are nevoie de un astfel de mecanism.

Calibrul manufacturat L132.1 este un mecanism nou dezvoltat care se deosebește semnificativ de calibrul L001.1 al lui DOUBLE SPLIT. Indicatorul de rezervă de mers a fost deplasat în jos, pentru a oferi mai mult spațiu de afișare pentru contorul de oră pentru ratrapantă din partea superioară a cadranului.

În ciuda funcționalității extinse, inginerii au reușit să integreze componentele suplimentare în mecanism în mod atât de ingenios, încât mecanismul nu a trebuit să fie mărit comparativ cu DOUBLE SPLIT. O privire prin capacul de închidere din cristal de safir dezvăluie mecanismul cronografului, finisat la cele mai înalte standarde Lange, precum și interacțiunea dintre roți, pârghii, arce, ambreiaje și jumperși, care ilustrează complexitatea uimitoare a proiectului.

Va invitam sa apasati aici pentru a ne cere informatii despre ceasurile Lange, inclusiv unele legate de disponibilitate si de preturi. Va invitam de asemeni sa ne vizitati la magazinele GALT Orologerie elvetiana pentru a admira si ceasurile realizate de firme elvetiene de prestigiu, precum Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, IWC, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil si a., firma noastra fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asiguram pentru dvs. si service-ul, autorizat de producator, al tuturor produselor realizate de aceastea.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat:1.2.18. Modificat 03.02.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București