">

 

ZEITWERK DATE

 

O nouă foaie de parcurs pentru ceasul digital de la A. Lange & Söhne

Cu ocazia celei de-a zecea aniversări, primul ceas mecanic de la Lange cu un afișaj digital cu salturi precise este dotat cu un nou calibru de manufactură și cu o funcție suplimentară remarcabilă. Inelului de sticlă a lui ZEITWERK DATE indică data curentă în roșu.

Cu prezentarea lui ZEITWERK în 2009, A. Lange & Söhne a început o nouă eră de măsurare a timpului. Cu un aspect caracteristic și un concept inovator, acest prim ceas mecanic cu un eșapament cu forță constantă și afișări digitale, care arată exact ora și minutul prin cifre săritoare, a fost recompensat cu numeroase premii. Într-o fracțiune de secundă, mecanismul unic avansează discurile numerice, chiar și incrementând în același timp toate cele trei discuri la ore exacte. Având în vedere eliberarea controlată a forțelor implicate, ZEITWERK este o adevărată "mașină de timp".

Cu zece ani mai târziu, ceasul digital mecanic al lui Lange se bucură de un mecanism nou proiectat, care încorporează o funcție suplimentară: afișajul datei în cadrul unui inel ce înconjoară cadranul, perfect armonizat cu designul lui ZEITWERK. ZEITWERK DATE. Ceasul vine într-o carcasă de aur alb de 44,2 milimetri, cu un cadran gri și o dată roșie.

Inelul datei este din sticlă, cu cifre imprimate, de la 1 la 31. Data curentă este afișată în roșu. Pentru a realiza acest efect, un mic segment de culoare sub inelul de dată face un pas exact la miezul nopții. Astfel, în decurs de o lună, el se mișcă în jurul cadranului făcând o singură rotație. Cu acest aranjament, data este întotdeauna lizibilă în orice moment și poate fi recunoscută și intuitiv. Afișarea datei poate fi ajustată cu corectorul de la ora 8; impulsul de comutare este generat atunci când corectorul este eliberat.

Pentru dezvoltatorii de la Lange, ZEITWERK este atât o provocare, cât și o oportunitate. Discurile numerice mari și cadranul proeminent cu puntea sa de timp fac imposibilă integrarea unei date convenționale, ca să nu mai vorbim de o dată supradimensionată. De aceea a fost nevoie de un design complet nou. Data săritoare exactă a inelului se potrivește cu designul lui ZEITWERK, reprezentând o integrare perfectă într-un concept neobișnuit.

Inovațiile tehnice din ZEITWERK DATE includ un buton suplimentar la ora 4. El se folosește pentru a avansa separat indicația de oră, rezolvând astfel o problemă care a apărut inițial în afișarea datei. Deoarece se solicită o setare de timp care să fie exactă la 24 de ore, ar fi nevoie de prea mult timp pentru a ajusta timpul prin coroană, minut după minut. Integrarea unui buton de oră a fost asociată cu modificări considerabile ale designului. Pentru a activa corectarea independentă a ciclurile de comutare ale mecanismului, un ambreiaj decuplează inelul de oră de mecanismul cifrelor săritoare de fiecare dată când butonul este apăsat. Impulsul de comutare este generat când butonul este eliberat.

Noul calibru L043.8 cu întoarcere manuală iese în evidență prin arhitectura bine organizată a mecanismului. Ceea ce rămâne este eșapamentul patentat a forței constante care gestionează două acțiuni. Ca dispozitiv de remontare, el alimentează balansierul cu o cantitate constantă de forță pe toată durata de funcționare. În plus, acesta oferă un impuls de un minut pentru comutarea afișării cu trei cifre a numerelor săritoare.

Caracteristice Lange ale lui ZEITWERK DATE includ finisajul generos al mecanismului cu 516 de părți. Un număr de componente, ca de exemplu roata cu clichet gravată și puntea de întoarcere filigranată, pot fi văzute prin spatele carcasei din cristal de safir.

Va invitam sa apasati aici pentru a ne cere informatii despre ceasurile Lange, inclusiv unele legate de disponibilitate si de preturi. Va invitam de asemeni sa ne vizitati la magazinele GALT Orologerie elvetiana pentru a admira si ceasurile realizate de firme elvetiene de prestigiu, precum Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil si a., firma noastra fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asiguram pentru dvs. si service-ul, autorizat de producator, al tuturor produselor realizate de aceastea.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 15.03.19. Modificat 16.03.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București