Roger Dubuis la SIHH 2019

Minute Repeater Tourbillon Carbon

 

Roger Dubuis este renumit pentru a fi un inovator în serie, al cărui spirit neînfricat, creativitatea dezlănțuită și hotărâre de a trăi viața din plin au drept consecință o hiper-orologie situată în afara razei radarului. Deși respectă în permanență tradiția, brandul care îndrăznește să fie diferit se mândrește făcând propria sa lume deosebit de interesantă. Astfel, deși cunoscând pe deplin trecutul, ceasurile sale nu sunt în niciun caz supuse acestuia și, de fapt, sunt proiecții ale unui viitor pe care Roger Dubuis îl ia în posesie.

În ultimii ani Roger Dubuis s-a inspirat dintr-o serie de alte industrii de vârf. Aceasta a inclus utilizarea judicioasă a carbonului în ceasornicărie și combinarea lui cu propriul său savoir-faire puternic și cu o măiestrie necontestată în proiectarea, dezvoltarea și asamblarea unora dintre cele mai mari complicații orologere ale industriei de ceasuri.

Reinterpretare inovatoare

În ultima iterație a performanțelor din 2019, Roger Dubuis revine în viitor, revizuind două specialități clasice, Minute Repeater și Flying Tourbillon, adăpostite într-o carcasă de carbon, cu o lunetă de carbon, și poziționate ferm în universul consacrat al Grandes Complications. Împreună cu un turbion zburător și armat de două micro-rotoare, Excalibur Spider Unique Series oferă acum un excelent exemplu de 47 mm de Haute Horlogerie contemporană și expresivă. În ea, Roger Dubuis își duce creativitatea legendară și expertiza nestrămutată pe noi culmi, prin combinarea acestor două complicații mult admirate și extrem de exclusive, și reinterpretarea lor în carbon SMC. În paralel, frumosul echilibru estetic al turbionului prezintă caracteristicile sale de marcă de tip stea-în-cușcă, oferind o serie de avantaje în ceea ce privește volumul, lăsând totodată mai mult spațiu pentru exprimarea altor elemente.

Sunete contemporane

Inventat în secolul al XVIII-lea pentru a permite oamenilor să știe timpul în întuneric, Repetorul de Minute este una dintre cele mai sofisticate complicații de ceasornicărie. Mecanismul său constă în anunțarea timpului la cerere atunci când se apasă un buton sau se ridică un bulon. În forma sa cea mai sofisticată, Minute Repeater bate orele, sferturile și minutele, și este în general compus din doi clopoței, unul cu sunet jos pentru ore, iar celălalt cu un sunet înalt pentru minute. Sferturile sunt indicate prin succesiunea celor două sunete: unul cu o înălțime mare și celălalt cu una profundă. Unul dintre primele calibre lansate de brand în 1997, Minute Repeater-ul a fost, de asemenea, primul care a fost folosit pentru lansarea colecției Excalibur în 2005.

Așa cum se întâmplă, utilizarea neconvențională a carbonului într-un astfel de model este o alegere extrem de relevantă pentru un repetor de minute. Ea demonstrează capacitatea lui Roger Dubuis de a oferi o abordare contemporană a realizărilor clasicilor, punând în scenă o întâlnire între o funcție din secolul 18-lea și tehnologia modernă. Carbonul este unul dintre cele mai ușoare materiale, ce oferă o rezistență mecanică excelentă, făcând din el o alegere extrem de utilă pentru a asigura un confort optim purtătorului. Nederanjat de orice îl înconjoară, rezultatul este cel mai pur dintre toate sunetele posibile. Plăcerea auditivă pe care o procură este amestecată și cu un sentiment de interes vizual, motiv pentru care Roger Dubuis a oferit trei elemente extrem de vizibile. Primul este indicatorul de bătăi, care permite observarea ceasului în timp ce acest mecanism este în funcțiune. Al doilea este un indicator de funcție care dezvăluie dacă coroana este în poziție de armare, sau în cea de reglare a timpului. Nu în ultimul rând, indicatorul All or Nothing arată dacă butonul apăsat este împins suficient de departe pentru a elibera mecanismul de lovire. În plus, această căsătorie fericită a unui repetor de minute și a unui turbion zburător reprezintă un avans tehnic serios, permis de măiestria inconfundabilă a lui Roger Dubuis în materie de Grand Complication.

Cum îndrăznești?

În concordanță cu stilul lui Roger Dubuis pentru hedonismul vorace, noua Excalibur Spider Unique Series este concepută pentru a fi savurată, mai degrabă decât pentru a fi ascunsă în cel mai apropiat seif. În conformitate cu această filozofie, el este unul dintre foarte puține repetoare de minute care poate fi găsit pe piață într-o carcasă sportivă, dar de înaltă tehnologie. Puternic distanțat de repetitoarele de minute sau de turbioanele clasice, datorită carcasei sale din carbon, cel mai nou măsurător al timpului se alătură șirurilor seriilor cu adevărat unice. Sportiv, incredibil de ușor, automatic și extrem de personalizat, cel mai recent Excalibur, care se alătură unei colecții prestigioase, este un accesoriu conceput în mod expres pentru membrii unui trib extrem de exclusiv, care nu se feresc să se mândrească cu posesia lui. Deci doriți să purtați unicul dv. Excalibur Spider Unique în fiecare zi? Mergeți drept înainte.

Prin magazinele "Orologeria GALT", firma Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Zenith, Ulysse Nardin, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, IWC, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg şi altele

Vă invităm să apăsați aici pentru ane cere informații suplimentare despre ceasurile Roger Dubuis, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la Orologeria GALT din str. Enescu nr. 5, pentru a admira pe viu și a alege un minunat ceas realizat de firma Roger Dubuis din Geneva. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 28.11.2019. Modificat: 28.11.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București