Un ceas de centenar... cu Tissot pentru România!

 

Avem bucuria să prezentăm unul din cele 1918 ceasuri realizate de Tissot pentru Centenarul României.

Acest model emblematic pentru Tissot, ce făcea parte inițial din colecția Couturier, a fost ales anume pentru că designul fațetat al sub-cadranului orelor amintește de „Coloana Infinitului” a lui Brâncuși.

Având un mecanism automatic conceput pentru un cadran cu ore și minute poziționate excentric, la fel ca și secundarul periferic, sub-cadranul ceasului trimite cu gândul la dansul popular românesc, hora. Aceasta este sugerata de cei 9 dansatori, simbol al celor 9 regiuni istorice ale României, dansând împreună așa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918. Culorile tricolorului sunt inserate discret și elegant în partea de jos a sub-cadranului secundarului periferic. Fereastra datei este și ea rotundă, tocmai pentru a întări simbolistica horei.

Pe marginea cadranului, triunghiurile albastre preiau motive tradiționale din sculpturile și broderiile românești. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porțile care ne conduc către cer, iar aratatoarele albăstrite reproduc nuanța „albastrului de Voroneț”.

Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, reprezentarea fidelă a fortăreței de la Alba Iulia văzute de sus, locul unde s-a semnat Unirea provinciilor românești pe 1 decembrie 1918 și s-a inaugurat o nouă eră pentru România.

Legătura cu țara noastră nu se oprește aici; în cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la ȘEZI, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Fiecare ceas și fiecare medalie sprijină asociația „Free Miorița: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din țară.

Din luna ianuarie 2019 Orologeria GALT oferă ceasurile firmei Tissot in magazinele ei din București, str. George Enescu 5 (lângă Biserica Albă) și din Hotelul Marriott.

Caracteristici principale

  • carcasă din oțel inoxidabil, 3,9 cm în diametru
  • geamul frontal din safir
  • etanșeitate: 100 m
  • mecanism automatic ETA, Calibrul 2825-2
  • autonomie de mers de aproximativ 42 ore
  • curea din piele naturală, cu lățimea de 2 cm.

 

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Tissot, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri.

Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira și ceasurile realizate de firme elvețiene și germane de prestigiu, precum A. Lange & Söhne, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil și a., firma noastră fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asigurăm pentru dvs. și service-ul tuturor produselor realizate de aceastea.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 27.03.19. Modificat: 29.03.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București